НОВИНИ

Держекоінспекція у березні розрахувала понад 18 млн грн за порушення у лісах

06.04.2021 17:01
shutterstock_601970732.2e16d0ba.fill-694x390

Понад 18 мільйонів гривень збитків розрахувала Держекоінспекція у сфері охорони лісів та рослинного світу протягом березня. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції, пише agronews.ua.

«Територіальні органи Держекоінспекції по всій Україні склали 233 протоколи про адміністративні правопорушення у лісах. Фіксувались масові вирубки зелених насаджень, пошкодження дерев та порушення правил пожежної безпеки.

Один з найбільш резонансних випадків недотримання природоохоронного законодавства виявлено у Хмельницькій області. Комунальне підприємство Шепетівське РСЛП здійснило вирубку деревини за відсутності лімітів на спеціальне використання природних ресурсів на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка». Збитки від порушення склали майже 11 мільйонів гривень. Наразі цією справою займаються правоохоронці», – деталізував голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Посадовець нагадав, що у період з 1 квітня по 15 червня дотримання вимог екологічного законодавства у лісах має особливе значення. Саме в цей час на території України оголошено сезон тиші, коли дикі тварини відновлюють свою популяцію. Вирубка лісу може призвести до знищення гнізда птахів, у яких щойно з’явились пташенята.

Нагадаємо, що Держекоінспекція розрахувала більше 10 млн грн збитків за вилов рідкісних птахів у 2020 р.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: