НОВИНИ

Держекоінспекція розрахувала понад 11 млн грн збитків протягом минулого тижня

22.03.2021 15:32
7

В період з 12 по 19 березня Держекоінспекція склала 918 протоколів про адміністративні правопорушення, провела 775 перевірок та пред’явила порушникам понад 11 мільйонів гривень збитків. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України, пише agronews.ua.

«В цей період найбільшої шкоди завдано лісовим ресурсам. Так, у Закарпатській області на ДП «Ясінянське ЛМГ» було виявлено незаконну вирубку дерев, що завдало майже 7 мільйонів гривень збитків довкіллю. Матеріали за цим фактом були направлені до обласної прокуратури, яка вже заявила позов до підприємства. Також у Чернігівській області у лісовому масиві гідрологічного заказника «Тиницько-Курінський» виявлено засмічення земельної ділянки порубочними рештками. Збитки для довкілля склали 2,2 мільйона гривень. Матеріали за вказаним фактом направлено до правоохоронних органів для встановлення осіб порушників», – йдеться у повідомленні Держекоінспекції.

Ще одне значне порушення було зафіксоване у Харківській області. Держекоінспекція пред’явила претензію ТОВ «Харків-Еко» на суму 3,4 мільйона гривень за засмічення земельних ресурсів відпрацьованими покришками. Матеріали направлено до ГУ НП у Харківській області.

Нагадаємо, що на Київщині з підприємства стягнуто 707 тис грн за завдані довкіллю збитки.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: