НОВИНИ

Держекоінспекція розрахувала більше 10 млн грн збитків за вилов рідкісних птахів у 2020 р

02.04.2021 14:34
бджолоїдка

Протягом 2020 року Держекоінспекція розрахувала близько 380 тисяч доларів збитків (10,5 мільйонів гривень) за незаконний вилов приблизно 12 тисяч птахів родин в’юркові та вівсянкові. Це щиглики, чечітки, дубоноси та снігурі. Тисячі особин цих видів відловлюються та вивозяться за межі України. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України, пише agronews.ua.

«В сьогоднішніх реаліях птахи потребують ще більшої охорони, ніж століття тому. Так, якщо у першій редакції Червоної книги України було 28 видів птахів, то до останнього четвертого видання може увійти вже 91 вид», – зазначив Голова ДЕІ Андрій Мальований.

Він підкреслив, що забезпечити охорону багатого тваринного світу України, в тому числі і пернатих, – важливе завдання природоохоронної політики. Для цього необхідне реформування законодавчої та нормативно-правової бази у цій сфері та імплементація до неї європейських вимог.

«Зокрема, йдеться про необхідність прийняття законопроекту №4461 «Про території Смарагдової мережі». Смарагдова мережа – це низка природних об’єктів, які підлягають особливій охороні, адже в їх межах проживають рідкісні види тварин та птахів. В Україні до мережі входить 377 територій. Законопроект №4461 врегульовує управління українською частиною Смарагдової мережі, забезпечуючи її ефективний захист. Сподіваюсь, що найближчим часом цей проект закону буде прийнятий», – зауважив Андрій Мальований.

Нагадаємо, що з 1 квітня в українських лісах почався «сезон тиші».


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: