НОВИНИ

Держекоінспекція провела понад 500 перевірок якості пального на АЗС

26.04.2021 13:22
abastecer-o-carro

Держекоінспекція здійснила на автозаправних станціях 364 заходів контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та 194 заходи державного ринкового нагляду. В рамках перевірок якості пального за недотримання вимог Техрегламенту винесено 185 рішень про вжиття обмежувальних заходів та накладено адміністративно-господарські санкції. Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції, пише agronews.ua.

«Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Держекоінспекція з початку березня проводить додаткові заходи контролю за дотриманням екологічного законодавства, а також за належною якістю пального на АЗС. Здійснення таких заходів важливе з огляду на збільшення кількості порушень на підприємствах, що здійснюють роздрібний продаж пального. Надання неякісної продукції на ринку та недотримання вимог природоохоронного законодавства під час діяльності АЗС становить загрозу для життя людей та для довкілля», – розповів голова ДЕІ Андрій Мальований.

Посадовець підкреслив, що наразі ДЕІ продовжує проведення заходів державного ринкового нагляду, що передбачають контроль відповідності паспортів якості продукції Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив.

«Також здійснюються перевірки на дотримання законодавства в частині захисту довкілля: використання водних ресурсів, викиди в атмосферу, поводження з відходами тощо», – додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, що податківцями виявлено незаконно виготовлене паливо на 26 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: