НОВИНИ

Держрегулювання цін варто запровадити на 10 соціальних продуктів, – Петрашко

15.04.2020 18:32
https://agronews.ua/

Аби зберегти цінову стабільність в країні, цілком достатньо запровадити державне регулювання цін на 10 соціально важливих продуктів. Про це на брифінгу після засідання уряду сказав Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, пише agronews.ua, з посиланням на Укрінформ.

“Мінекономіки хвилює питання продовольчої безпеки. Починаючи з березня, ми активно цим питанням займаємося, нам вдалось уникнути дефіциту товарів. Цінову стабільність збережено. Ми плануємо і працюємо над тим, щоб запровадити м’яке регулювання цін. На даний момент це 10 товарів. Цих заходів достатньо, щоб зберегти основу стабільність”, – сказав Петрашко.

З 15 квітня на період надзвичайної ситуації в Україні уряд запроваджує державне регулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби та медичні вироби. Під державне регулювання підпадають такі продукти: гречка, цукор, борошно пшеничне, вітчизняні макарони, молоко, хліб, курячі яйця, м’ясо птиці, вершкове масло та вода.

Голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів якими будуть ціни на продукти.

Нагадаємо, в Україні, на час карантину, Уряд планує запровадити державне регулювання цін на низку життєзабезпечуючих товарів та продуктів харчування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: