ВАЖЛИВО

Державне агентство лісових ресурсів України не хочуть віддавати Мінагрополітики

25.01.2021 10:04
les

Група народних депутатів виступила проти рішення підпорядкувати низку відомств, які займаються охороною довкілля, із підпорядкування Міндовкілля до новоствореного Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомила нардеп Юлія Овчинникова, пише agronews.ua.

“Передача Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства лісових ресурсів, Державного агентства рибного господарства у підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України є кроком назад у захисті природи та ставить під загрозу екологічний стан всієї країни”, – написала Овчинникова.

Політик зауважила, що передача Державного агентства лісових ресурсів у підпорядкування тоді ще Міністерства енергетики та захисту довкілля допомогла. зрушити з місця екологічні ініціативи, за які до цього боролися роками: розробка лісової стратегії до 2035 року, передача НПП «Гомільшанські ліси» та 6 природних заповідників під управління Міндовкілля, розширення заповідних територій та створення нових, боротьба з незаконними рубками лісу тощо.

За словами Овчинникової, Державне агентство водних ресурсів України за цей час впровадило реалізацію Водної Рамкової Директиви, зокрема, організовано моніторинг вод та розробку планів управління басейнами рік, розпочато роботу з поширення знань про важливість водно-болотних угідь, вільнотекучих річок та боліт.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: