НОВИНИ

Державі повернули 2 елеватори на Півдні країни

15.03.2019 18:10

Південно-західний апеляційний господарський суд повернув у державну власність майно “Білокриницького комбінату хлібопродуктів” та “Голопристанського елеватора” загальною вартістю більше 43 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

“Цілісний майновий комплекс є об’єктом державної власності, що не підлягає приватизації та корпоратизації в зв’язку з його загальнодержавним значенням”, – вказується в повідомленні.

Незважаючи на це, а також на відсутність угоди уряду, виконавчий комітет Білокриницької сільської ради Великоолександрівського району Херсонської області оформив право власності на комплекс будівель елеватора на публічне акціонерне товариство. Отже, комплекс був неправомірно переданий у приватну власність.

Дані обставини стали підставою для звернення до суду з позовом про скасування рішення і визнання недійсним свідоцтво на право власності на комплекс “Білокриницької комбінату хлібопродуктів” площею понад 18,4 тис. М2 і вартість 29 млн грн. Аналогічно суд вирішив справу щодо “Голопристанського елеватора”, вартість якого становить 14 млн грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: