НОВИНИ

Депутати пропонують підвищити екологічний податок

02.11.2019 19:00
e4c3ad486e71fc63728ebe0241a0271e5642c511-765x510

Група народних депутатів від фракції “Слуга народу” пропонує підвищити ставки екологічного податку в регіонах із високим рівнем промислової забрудненості, пише epravda.com.ua

Така ініціатива міститься в зареєстрованому в п’ятницю в парламенті законопроекті №2367 із поправками до Податкового кодексу.

Серед співавторів закону голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія та голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Текст законопроекту наразі відсутній на сайті парламенту.

“Група депутатів, яка представляє “Слугу народу” в областях із високим рівнем промислової забрудненості, пропонує підвищити ставки екологічного податку і спрямувати ці кошти на охорону здоров’я в цих регіонах. Про це говорив прем’єр-міністр, коли представляв програму уряду, як про один із кроків податкової реформи”, – прокоментував Гетманцев.

“Стосовно ставок у законопроекті та механізмів оподаткування – треба провести дискусію з виробниками. Але депутати-мажоритарники від “Слуги народу” резонно звернули увагу на проблеми із забрудненням (навколишнього середовища – ред.) і те, що громадяни цих регіонів потребують додаткового фінансування на охорону здоров’я за рахунок тих, хто забруднює повітря”, – зазначив він.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: