НОВИНИ

Депутат-підприємець незаконно експортував 550 м куб дубу

12.01.2022 10:30
3057350

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату та двом учасникам організованої групи за фактами організації та забезпечення функціонування схеми придбання, перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев, їх подальшої переробки та збуту з використанням завідомо підроблених документів, а також легалізації доходів (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

За даними слідства, депутат-директор сільськогосподарського кооперативу, який займається лісозаготівлею та лісопильним виробництвом створив та очолив злочинне угруповання, залучивши двох своїх знайомих. Кожен член організованої групи виконував свою функцію – один на власному автомобілі постачав необліковану деревину до пилорами, власник пилорами – депутат керував виготовленням лісоматеріалів, третій співучасник підробляв документи про законність походження пиломатеріалів та забезпечував митне оформлення.

Перероблену деревину експортували за кордон, а отримані кошти легалізовували шляхом здійснення банківських операцій з обміну валюти.

Встановлено, що з Житомирщини за кордон було відправлено понад 6 вагонів дубової лісопродукції – майже 550 м куб вартістю 1,5 млн грн. Крім цього, під час обшуку у лісопильному цеху вилучено та арештовано 35 дубових колод. Також накладений арешт на вантажний автомобіль, яким транспортували деревину.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: