НОВИНИ

Де в Україні знаходиться найбільша плантація органічної малини

25.11.2019 11:17
Berries of a ripe raspberry in a considerable quantity

Господарство «Сади Диканщини» на Полтавщині вирощує органічні яблука та малину. Насаджень малини має 13 га — це найбільша площа під органічною ягодою в Україні. На Полтавщині вирощується найбільше органічної малини, повідомив Сергій Фролов, директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА, пише superagronom.com.

Господарство «Сади Диканщини» на Полтавщині вирощує органічні яблука та малину. Насаджень малини має 13 га — це найбільша площа під органічною ягодою в Україні.

«У нас зареєстровані й мають органічні сертифікати 30 господарств, які спеціалізуються на вирощуванні сільгосппродукції. Зокрема ФГ «Агро Маяк» у Котелевському районі займається садівництвом і ягідництвом. Агропромислова група «Арніка» у Глобинському районі вирощує сою, а господарство «Сади Диканщини» — яблука й органічну малину», — каже Сергій Фролов.

Малину господарство успішно реалізує за кордон. Проте чиновник сподівається, що органічна ягода буде затребувана і на вітчизняному ринку.

«Питання в іншому: чи не стане Україна просто сировинною базою? Адже левова частка нашого аграрного експорту — це сировина: зерно кукурудзи, сої. У нас роблять тільки олію. Тому вважаю, що разом із земельною реформою слід створити умови, щоб в Україні запрацювала переробка. Щоб у нас створювалася додана вартість, а на експорт ми відправляли вже готову продукцію», — зауважує він.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: