НОВИНИ

Де в Україні найдорожчий та найдешевший борщ

12.04.2019 10:25


В Україні найдорожче приготувати борщ коштує у Закарпатті, Києві та Харківській обл. Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Щоб приготувати борщ знадобиться 600 грамів свинини, по 500 грамів картоплі та буряка, 300 грамів капусти, по 200 грамів моркви та цибулі, 3 столові ложки томатної пасти, вода, лавровий лист, сіль, перець і 200 грамів сметани. Закупити набір продуктів найдорожче коштує у Закарпатській області – 109,1 гривень. Найдешевший борщ готують у Тернопільській області – 91,8 гривня”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Так, найдорожчу свинину продають у Закарпатті – 74,3 грн за 600 г. У Тернопільській обл. треба віддати тільки 59,7 грн. На Волині та у Києві найдорожчий буряк – 7,1 грн за 500 г. У запоріжжі та Полтаві ціна найменша – 5,8 грн.

“500 грамів картоплі у Донецькій області коштує 6,1 гривень. На Волині та Рівненщині – 4,1 гривні. Капуста коштує 4,7 гривні за 300 грамів в Закарпатті. У Запорізькій області – 3,4 гривні. Різниця у ціні моркви між найдорожчим і найдешевшим регіоном становить 80 копійок. У Донецькій, Закарпатській та Волинській областях 200 грамів коштує 2,8 гривні. У Дніпропетровській і Полтавській – 2 гривні”, – рахує експерт.

Найдорожчу цибулю продають у Донецькій, Кіровоградській, Луганській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській і Чернівецькій обл. – 4,2 грн за 200 г. Найдешевшу – у Львівській та Хмельницькій обл. – 3,8 грн.

200 г сметани у Херсонській обл. коштує 12,8 грн. У Рівненській та Тернопільській – 10,4 грн.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: