ВАЖЛИВО

Ціновий тиждень: стрімке раллі пшениці, піке огірків та золоті яйця

03.04.2020 20:02
bdd017de-93f1-4fec-8203-6cd43bad951d

Ціновий тиждень 30.03 – 3.04. 2020 року був бурхливим. Злети та падіння цін на одні агротовари просто перевершували уяву навіть у провідних фахівців. Інші продукти тихо продавалися без зайвого шуму за звичною ціною. Як це було – пригадаємо разом із agronews.ua.

Радувала виробників кукурудза. Ціни на неї зростали весь тиждень завдяки підвищеному попиту з боку експортерів, яким потрібно було закрити контракти на поставки у березні-квітні.

Ціни на пшеницю коливалися то в бік підвищення, то знову падали. Але все ж таки, обмеження по експорту цієї ключової для агроринку культури, зробило свою справу і значно вплинуло на ціни на зерно.

Перед вікендом обвалилися гуртові ціни на теплічні огірки. І це за умови, що попереднього тижня цінники на овочі опустилися мінімум на 20%!

А от ціни на соняшник для виробників та переробників стали темою розбрату. Адже підвищення закупівельних цін на соняшник в Україні за тиждень одразу на 6% до 10800-11000 грн/т (з доставкою на завод) суттєво зменшило маржу переробки.

Також протягом тижня фахівці багато говорили про можливе подорожчання “борщового набору” та лимонів.

Лимони навіть перевершили цінові сподівання.

Ну і хіт минулого тижня: яйця, які обіцяють стати “золотими” за ціною.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: