НОВИНИ

ДАБІ гальмує роботу фермерів

27.04.2021 09:02
Сільське господарство

Фермери, на жаль, звикли до різноманітних перевірок, штрафів, ліцензій та інших бюрократичних перешкод, але деякі випадки не перестають дивувати. Державна архітектурно-будівельна інспекція вирішила долучитись і собі «поскубти», хоча аграрії не раз скаржились на перешкоди з боку відомства. Про це повідомляє пресслужба Конгресу Фермерів, пише agronews.ua.

ДАБІ офіційно має вирішувати питання, пов‘язані з набуттям права на виконання будівельних робіт та введенням в експлуатацію об‘єктів, в тому числі і сільгосппризначення. На ділі – там займаються бюрократією і навіть поскаржитись немає куди.

Учасник Всеукраїнського Конгресу Фермерів з Дніпропетровщини Анатолій Гайворонський вже вп‘яте марно намагається отримати дозвіл на будівництво невеликого зерносховища. Це додаткові робочі місця в регіоні, а ще сплачені податки в бюджет.

Останній раз заяву було подано ще 3.04.21р., але досі немає не те що результату, неможливо навіть дізнатись долю документа: все з ним так чи є зауваження. Дзвонити чи подати скаргу немає кому і куди. «Вирішувати» питання з ДАБІ Гайворонський не пішов. Очевидно, саме тому подає заяву вп‘яте. Але це ненормально.

Мінрегіонбуд вже підготував законопроект про ліквідацію ДАБІ і обіцяють зареєструвати його в парламенті вже у травні. ВКФ, як і решта фермерів, сподівається на те, що Рада ухвалить цей документ і черговий бюрократичний механізм викачування грошей на «вирішення» проблем більше не існуватиме.

Читайте також: до перевірки фермерів щодо ліцензій на зберігання пального долучилося ще й МВС.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: