НОВИНИ

Цибулиння збільшує термін зберігання свіжої риби

12.05.2021 19:10
Как засолить красную рыбу.

Інститут харчових та сільськогосподарських наук у Флориді виявив, що цибулиння збільшує термін зберігання свіжої риби. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Група вчених на чолі з Сенемом Гюнером досліджували можливості подовження терміну зберігання лосося.

На відміну від класичних способів збільшення терміну придатності — термообробка, маринування тощо, експериментатори намагались зберегти рибу свіжою на максимально можливий строк. У ході дослідження вчені “витягнули” біоактивні антиоксидантні сполуки – антоціани та поліфеноли з жовтої та червоної цибулі.

Шкірку та м’якоть цибулі екстрагували водою, змішаною з етанолом та ацетоном при різних температурах (25-90ºС) та визначали рівень антиоксидантних сполук у екстракті.

Далі, в упаковку з модифікованою атмосферою (МАР) з різними концентраціями кисню (0-15% від загального складу газу в упаковці) з 40% вуглекислого газу та азотом помістили подрібнені зразки лосося, змішані з добутим екстрактом.

Було встановлено, що під впливом гарячої води відновлення поліфенолу, добутого з цибулиння зростає в міру підвищення температури води, тим самим збільшуючи антиоксидантну здатність екстракту цибулиння. Дослідження показало, що екстракт червоної та жовтої цибулі у поєднанні з мар можуть збільшити термін зберігання лосося.

«Подовження терміну зберігання морепродуктів на кілька днів є економічно вигідним для морської промисловості», — сказав Марті Маршал, професор Університету харчової науки у Флориді.

Гюнер сподівається, що його дослідження буде сприяти мінімізації відходів.

Нагадаємо, що стартап створив снеки, які не містять жодного алергену.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: