ВАЖЛИВО

ЦВК відмовила у проведенні референдуму щодо продажу землі

15.08.2021 13:10
1_5615

Центральна виборча комісія (ЦВК) припинила ініціативи проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою через ненадання необхідних документів. Повідомляє прес-служба ЦВК у Facebook, пише agronews.ua.

“14 травня ЦВК зареєструвала п’ять ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. Ініціативні групи мали 90 днів (до 12 серпня 18:00), аби зібрати 3 млн підписів українців на підтримку ініціативи проведення референдуму і передати підписні листи та протокол про підсумки збору підписів Комісії. ЦВК не отримала ці документи і припинила ініціативи”, – повідомляє прес-служба ЦВК .

Припиняються також повноваження офіційних спостерігачів на референдум.

Як повідомлялося, 14 травня 2021 року ЦВК зареєструвала п’ять ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, які були утворені на відповідних зборах громадян у смт Петриківка Дніпровського району, смт Васильківка Синельниківського району, смт Кринички Кам’янського району, місті Нікополі Нікопольського району та селі Шестірня Криворізького району.

Зареєстровані ініціативні групи планували організувати збір підписів виборців для винесення на всеукраїнський референдум таких питань:

“Чи підтримуєте ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?”;

“Чи підтримуєте ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України, поставлявся громадянам України з метою використання в побутових потребах і державним та комунальним підприємствам, установам та організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавку до ціни видобутку щонайбільше 30%?”;

“Чи підтримуєте ви продаж об’єктів стратегічної власності України?”;

“Чи підтримуєте ви легалізацію грального бізнесу в Україні?”;

“Чи підтримуєте ви легалізацію наркотику марихуана в Україні?”.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: