НОВИНИ

Цьогоріч в Україні намолотили понад 33 млн т пшениці

06.10.2021 14:33
4289633691

За оцінками УЗА, вітчизняні аграрії цьогоріч намолотили понад 33 млн т пшениці. Про це на фейсбук сторінці повідомив Serhiy Ivaschenko, пише  agronews.ua.

Це на 31% більше ніж минулого року і є абсолютним новим рекордом по збору пшениці в Україні. Попередній рекорд був на рівні трішки більше 28 млн т. Середня врожайність цьогоріч 4,7 т/га.

Наразі триває обговорення щорічного меморандуму між учасниками ринку та Урядом, однак бізнес переконаний, що уряд повинен допомогти виробнику зерна і дати можливість йому продати пшеницю поки ціна достатньо висока.

На думку фахівців, Україна може експортувати 26 млн т без будь-яких ризиків продовольчої безпеки. Для виробництва борошна достатньо 3,5 млн т продовольчої пшениці, всього ж Україна споживає менше 8 млн т пшениці на всі внутрішні потреби (разом з посівним матеріалом, стратегічним запасом і тд) А ще перехідні залишки з минулого року перейшли в поточний сезон. Пшениці вистачить усім!

Залишити на внутрішні потреби більше пшениці – це означає, що аграрій недоотримає прибуток. А відтак це змотивує його сіяти іншу культуру. До добра це не призведе, відтак не можна такого перекосу допустити.Традиційно, українську пшеницю найбільше купує Єгипет та Індонезія.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: