НОВИНИ

Ціни на живець свиней жваво зміцнюються

23.09.2021 17:36
svi-26078

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій у третій декаді вересня коливалися в межах 47,5-49,5 грн/кг. Оператори ринку прогнозують, що наступного тижня робочий діапазон встановиться в межах 48-50 грн/кг. Про це повідомляє асоціація «Свинарі України», пише agronews.ua.

Очікування щодо незначного укріплення цін закупівлі живця свиней вітчизняні свиногосподарства пояснюють плановим перебігом реалізації цього тижня та зменшенням обсягів пропозиції від низки великих гравців ринку на наступному.

Крім цього, оператори очікують зменшення тиску на ціни закупівлі з боку імпортної свинини через підвищення вхідного бар’єра для неї.

Представники м’ясопереробної галузі вважають, що рівень закупівельних цін у більшості випадків залишиться незмінним. Так, окремі заготівельники зазначають, що хоча середня забійна маса свиней підвищилася з літа до стандартних кондицій (105-110 кг/голова), пропозиція свинини наразі не відчула сезонного зростання.

Також м’ясопереробники наголошують на подорожчанні інших видів м’яса, тоді як робота за сталих цін на свинину планомірніша.

Нагадаємо, що В Україні очікується чергове подорожчання хліба.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: