АНАЛІТИКА

Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму

11.04.2022 07:00
pshenucya2-kurkul-57514

Ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму. The Food and Agriculture Organization (ФАО) повідомила, що ціни на зерно та рослинні олії досягли історичного максимуму через російську агресію в Україні та масові перебої в постачаннях продукції, пише agronews.ua.

Як зазначається, це загрожує мільйонам людей в Африці та на Близькому Сході недоїданням та голодом.

У ФАО проінформували, що індекс цін на харчі, який відстежує щомісячні зміни світових цін, досяг у минулому місяці 159,3 пункта, що на 12,6% більше, ніж у лютому. Своєю чергою, лютневий індекс досяг найвищого рівня з моменту його розробки у 1990 році.

У ФАО зазначили, що значною причиною зростання цін стала війна в Україні. Найбільше зростання цін відбулося на рослинні олії: цей індекс цін виріс на 23,2%.

Зростання цін на продовольство та перебої в постачанні загрожують дефіциту продовольства в країнах Близького Сходу, Африки та частини Азії, де багато людей і так не отримують достатньо їжі. Ці країни покладалися на поставки пшениці та іншого зерна з Чорноморського регіону.

«Уся надія зараз на Сполучені Штати, Канаду, Францію, Австралію та Аргентину, які мають терміново збільшити виробництво. Але фермери у цих країнах також стикаються з великими проблемами, зокрема з підвищенням вартості палива та добрив, посухою та порушенням ланцюга поставок», — зазначили у ФАО.

Читайте також: В Україні вивели нову сальну породу свиней.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: