НОВИНИ

Ціни на яловичину зростатимуть

30.05.2021 07:02
Yalovychina_441x300px_Mramornaya

Ціни на яловичину ростуть у всьому світі. Як повідомляє Reuters, це пояснюється зростанням  китайського імпорту та здороженням вартості годівлі тварин, пише  agronews.ua.

Зростання цін на яловичину було викликане збільшенням попиту з боку Китаю, обмеженими поставками великої рогатої худоби в деяких країнах, нестачею робітників на бойнях і зростанням вартості кормів. Ця тенденція починає хвилювати ринки постачальників і впливати на політику.

Аргентина, другий за величиною постачальник яловичини в Китай після Бразилії, 17 травня призупинила експорт на місяць, оскільки бореться з нестримною інфляцією. Країна звинуватила високий попит з Азії в скороченні місцевих поставок яловичини і підвищення внутрішніх цін. Ціни на яловичину в Аргентині за рік виросли більш ніж на 60%. Згідно зі звітом палати м’ясної промисловості, споживання на душу населення різко впало, досягнувши у квітні 100-річного мінімуму.

За даними Головного митного управління Китаю, за перші чотири місяці 2021 року Китай імпортував 178 482 тонни яловичини з Аргентини в порівнянні з 152 776 тоннами роком раніше.

Китай збільшив імпорт м’яса після того, як африканська чума свиней (АЧС) знищила поголів’я в країні. Пекін призупинив імпорт яловичини з Австралії, свого третього за величиною постачальника з 2018 по 2020 рік, у зв’язку з погіршенням відносин між двома країнами. З того часу китайські імпортери більше залежать від інших постачальників.

За даними Міністерства сільського господарства США, експорт яловичини зі США до Китаю в березні досяг місячного рекорду в 14,552 тонни, що набагато перевищує загальний обсяг поставок за весь 2019 рік.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства і сільських справ Китаю, в кінці квітня ціни на яловичину в Китаї були на 4,4% вище, ніж роком раніше, а ціни на свинину впали на 27,9%.

Середня ціна за одиницю свіжої яловичини в США у квітні зросла на 5% в порівнянні з березнем і приблизно на 10% в порівнянні з роком раніше. Ціни на свинину і курку виросли приблизно на 5,4% в порівнянні з минулим роком.

Виробники м’яса стикаються з вищими цінами на корм для худоби, оскільки ціни на сою та кукурудзу досягли восьмирічного максимуму, і деякі перекладають ці витрати на споживачів. Підвищений попит в ресторанах також підтримує ціни.


Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: