НОВИНИ

Ціни на ячмінь рекордно зросли

15.04.2022 10:00
Spring-barley-20180517

Ціни на фуражний ячмінь в Україні перевищили вартість продовольчої пшениці. Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ»,пише agronews.ua.

Протягом минулого тижня в Україні зберігалася тенденція зниження індикативів експортних цін на ячмінь (базис FOB) врожаю як минулого, так і поточного року.

Основні фактори впливу на ціни в секторі вказаної культури суттєво не відрізнялися від ринку пшениці. Проте, на відміну від суміжних ринків, обсяг запасів ячменю всередині країни оцінювався як обмежений, що в сукупності з очікуваним низьким його виробництвом у 2022 р. в Україні перешкоджало більш значному зниженню. Внаслідок цієї підтримки ціни на фуражний ячмінь перевищили вартість продовольчої пшениці.

Станом на кінець минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражний ячмінь врожаю минулого року з поставкою в квітні-травні знизилися на 15 USD/т – до 370-395 USD/т FOB, що в середньому на 5 USD/т вище за ціни на пшеницю з протеїном 12,5% на аналогічних умовах поставки. В той самий час ціни пропозиції на ячмінь майбутнього врожаю з поставкою в липні-серпні встановилися у діапазоні 330-350 USD/т FOB, на 10 USD/т перевищивши форвардні ціни на пшеницю 12,5% на тих самих умовах поставки.

Читайте також: В Україні подешевшали два важливі продукти.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: