НОВИНИ

Ціни на яблука різко впали

13.07.2021 10:31
hf160920_global_blog_all_about_apples_15_low-1024x683

Аудит відділів свіжих овочів і фруктів супермаркетів України, показує, що на початку липня 2021 року найбільш різке зниження цін серед основних товарних позицій зазначалося по свіжому яблуку. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

На початку липня роздрібні ціни на свіже яблуко стандартної якості коливалися від 21 до 25 грн / кг за найдоступніші позиції, в той час як роком раніше яблуко в цей час продавали по 47-54 грн / кг. Тобто роком раніше український споживач платив за свіже яблуко в цей час в 2,2 рази дорожче!

Цікаво, що роком раніше українського яблука на полицях супермаркетів на початку липня вже практично не було, а в цьому році продається переважно українське яблуко! Ще більш показовим є те, що очікування учасників ринку були абсолютно протилежними – вони очікували, що ціни в сезоні 2020/21, який триває з серпня по липень включно, будуть значно вище, ніж роком раніше.

В результаті неправильної оцінки ринку українські садівники не змогли продати яблуко в той період, коли попит на нього був високий. На даний момент на ринку великий вибір сезонних кісточкових фруктів і широкий асортимент ягід, тому попит на яблуко невисокий. Щоб хоч якось стимулювати продажі, садівники змушені знижувати ціну на яблуко, яке і так вже майже в три рази дешевше, наприклад, суниці садової та дешевше всіх інших видів фруктів.

Нагадаємо, як вплине рекордний врожай зернових на вартість хліба.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: