НОВИНИ

Ціни на яблука активно зростають

23.09.2022 10:57
яблука

Скорочення пропозиції сезонних фруктів на українському ринку провокує зростання відпускних цін та збільшення попиту на яблука, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Ще однією причиною подорожчання даних фруктів, на думку учасників ринку, стало те, що на цей час у продаж надходить яблуко пізніх сортів, яке має кращі якісні характеристики, ніж літнє яблуко. Крім того, підтримку цінового зростання надає дощова погода, через яку в садах було припинено збирання яблук.

За даними щоденного моніторингу проєкту, на цей час українські садівники відвантажують яблука по 8-12 грн/кг ($0,22-0,33/кг), що в середньому на 25% дорожче ніж тижнем раніше. При цьому, за словами самих виробників, підвищений попит мають яблука сортів «Гала» і «Голден». Так, на ці фрукти відпускні ціни дорівнюють 10-14 грн/кг ($0,27-0,38/кг).

Зазначимо, що попри подорожчання зараз відпускні ціни на яблука в Україні фактично відповідають ціновому рівню минулого року. При цьому, ключові гравці ринку впевнені, що цього сезону не варто очікувати низьких цін на яблука. Свою думку вони аргументують зниженням валового збору даних фруктів у країні, а також обмеженою пропозицією якісного яблука. Оскільки погодні умови у поточному сезоні не лише негативно вплинули на врожайність яблук, а й значно знизили якісні характеристики цієї продукції.

Читайте також: Відбудеться безкоштовний вебінар щодо приватизацію державного та комунального майна



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: