НОВИНИ

Ціни на томати рекордно зросли

14.04.2022 07:00
tomaty_bolezni_1

На ринках України вже з’явились помідори нового врожаю. Ціни на них варіюються в районі 85-120 грн/кг, коли на аналогічну дату минулого року вартість була у межах 50-65 грн/кг. Про це повідомляє  «АПК-Інформ», пише agronews.ua.

Як повідомляється, пропозиція томатів на українському ринку невелика. Тому  роздрібні мережі продовжують працювати з імпортними помідорами, які завозяться із Туреччини.

«Суттєва різниця у сьогоднішніх цінах на перші українські помідори з тогорічними показниками пояснюється вищою вартість на турецькі овочі.  Наразі, гуртові ціни на імпортні помідори знаходяться у межах 70-75 грн/кг, коли торік, вони були меншими як мінімум у 2 рази й знаходились у діапазоні 23-35 грн/кг», — йдеться в повідомленні.

За прогнозами фахівців, якщо надалі в Україні переважатиме тепла погода, то ціни на томати місцевого виробництва будуть поступово знижуватись. Але подібний розвиток ситуації буде ймовірний лише за умов стабілізації геополітичної ситуації в Україні та відсутності фактів окупації нових територій нашої держави російським агресором.

Читайте також: Окупанти викрадають овочі з Херсонщини і постачають в Крим.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: