НОВИНИ

Ціни на тепличні огірки суттєво зросли

15.02.2022 08:00
bez-ogirkiv-ne-uyavlyayu-svij-gorod-01

Подорожчання енергоресурсів внесло свої корективи у вартість продукції нового обороту. Так, перші партії гладких огірків надійшли на ринок по 80-82 грн/кг ($2,86-2,93/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж минулого року. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua.

Більш різко зросла ціна на пухирчасті огірки. Так, на сьогоднішній день тепличні комбінати готові відвантажувати пухирчастий огірок не дешевше за 90-95 грн/кг ($3,22-3,40/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Незважаючи на подорожчання енергоресурсів, тепличні комбінати України вийшли на ринок із новим оборотом огірка, 

«Ще на початку зими більшість представників тепличної галузі України не були впевнені у старті нового сезону через різке зростання вартості енергоносіїв, але на сьогоднішній день низка комбінатів із Центральних, Західних та Північних областей вже вийшли на ринок з новим оборотом огірка. Перші партії тепличних огірків на українському ринку з’явилися фактично в ті ж самі терміни, що й рік тому»,  — ідеться у повідомленні. 

Також зазначається, що розпочати сезон продажів тепличного огірка нового обігу з таких високих цін українським тепличним комбінатам дозволило стрімке скорочення на ринку імпортної продукції, зокрема турецького огірка. 

При цьому, більшість ключових гравців ринку все ж таки сходяться на думці, що зі збільшенням вибірок огірка нового обороту в місцевих стаціонарних теплицях, ціни на цю продукцію все ж таки почнуть знижуватися. 

Також на українському ринку може збільшитись пропозиція імпортної продукції, як тільки в Туреччині нормалізуються погодні умови.

Читайте також: В Україні проведуть вебінар для керівників громад щодо Закону № 5600.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: