НОВИНИ

Ціни на соєву та соняшникову олії продовжують зростати

09.01.2022 17:02
22070b4-oilderzhprod

З початку тижня ціни на пальмову олію на біржі в Малайзії виросли на 4,6% на тлі рясних опадів, які призвели до повеней та зупинки збирання пальми, що стане причиною скорочення виробництва.  Про це повідомляє graintrade, пише  agronews.ua.

Взимку традиційно виробництво на плантаціях сезонно низьке, тому додаткове падіння обсягів внаслідок дощів вже призвело до стрибка цін. Проте їх подальше зростання буде обмежене низькими темпами експорту, яких очікують аналітики внаслідок високих цін.

За середньою оцінкою десяти опитаних плантаторів, трейдерів та аналітиків, у грудні виробництво в Малайзії, яка є другим світовим виробником пальмової олії, внаслідок сильних повеней зменшиться у порівнянні з листопадом на 8,6% до найнижчого з березня рівня 1,49 млн т, експорт — на 4,9% до 1,4 млн т, а запаси — на 4,9% до 5-місячного мінімуму 1,73 млн т.

Офіційні дані Ради з пальмової олії Малайзії буде оприлюднено 10 січня, тому ринки опиратимуться на інформацію від аналітиків.

Березневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії з понеділка виросли на 4,6% до 4914 рінггитів/т або 1174 $/т, додавши за два тижні 10,5% ціни.

Березневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго з початку січня виросли на 3,3% до 1284 $/т, майже відігравши падіння грудня.

На тлі зростання сусідніх ринків пальмової та соєвої олії ціни пропозицій чорноморської соняшникової олії також виросли на 30 $/т до 1350-1380 $/т FOB. Додатково їх підтримує зменшення продажів соняшника виробниками під час тривалих вихідних.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: