В Україні подорожчало м’ясо. Найбільше зросли ціни на свинину та сало. Здається, українці вже звикли до збільшення цін на різні групи продуктів. Але зараз дорожчає навіть те, що Україна завжди вважала своєю гордістю – сало. Про це повідомляє News.City, пише agronews.ua.
Пан Василь, який торгував на ярмарку цього дня, розповідає, що станом на зараз жива вага свиней та корма для них значно подорожчали. Людині, яка привозить худобу та зерно, потрібно купувати бензин – а це додаткові витрати. Також він розповідає, що сало піднялося в ціні через сезон на нього, який розпочинається з липня. Виявляється, що сало – сезонний товар, тому ціна протягом року може змінюватися.
«Хорошого сала наразі мало. І воно дорого коштує. М’яса зараз є багато, тому на м’ясо попит менший, а от хороше сало знайти непросто», – коментує Василь.
Також чоловік розповів, що реалії сьогодення такі, що кількість поголів’я тварин сильно зменшується. Все менше людей утримують свиней, адже багато коштів доводиться витрачати на корм. Він вважає, що людям легше продавати зерно та заробляти ті самі гроші, які можна отримати з м’яса.
Чому ж піднялись ціни на м’ясо, розповідають аналітики асоціації “Свинарі України”.
Цього року чинниками росту вартості цього м’яса є зменшений імпорт свинини та обмеженість внутрішньої пропозиції через наразі менші, ніж у попередні роки виробничі можливості вітчизняного свинарства.
Яка ж на сьогодні середня ціна на м’ясо свинини та сало у Фастові
- ребро – 160 грн.
- лопатка – 160 грн. на кісточці, 170 грн. без кісточки
- гомілка – 60 грн.
- філе – 190 грн.
- биток – 180 грн.
- підчеревина – 200 грн.
- сало – 180-220 грн.