АНАЛІТИКА

Ціни на рукави для зберігання зерна суттєво зросли 

26.07.2022 07:11
3-2-920x613

На тлі ажіотажного попиту рукава для зберігання зерна в Україні сьогодні купити складно. Та і ціна на них зросла на 30-40%. Про це розповів заступник генерального директора ТОВ «Сол АГРО» Сергій Щербань, передає agrotimes.ua, пише agronews.ua.

«На продукцію українського виробництва стоїть величезна черга замовників, а ось закордонні аналоги можна придбати — питання тільки у ціні. За останньою інформацією, ціни на рукави підвищилися на 30-40% у порівнянні з довоєнним періодом й чекати на них доведеться близько трьох тижнів. Якщо ж ви захочете пришвидшити постачання, ціна на рукави може злетіти й на 70%», — зазначив експерт.

Також він додав, що рукав — задоволення не з дешевих.

«Щоб досягти його окупності, потрібно протримати зерно не менше 3-х місяців. Витрати на зберігання в рукавах становлять 5-6 доларів на тонну зерна. До них додаємо видатки на спеціальну техніку для завантаження й вивантаження зерна, трактори, які потрібно заправити соляркою й трудовитрати персоналу при розвантаженні. І все це при мінімальній швидкості роботи: стандартний 180-тонний полімерний рукав завантажується впродовж 3-4 годин, хоча елеватор може приймати 300-500 тонн за годину», — пояснив Сергій Щербань.

Також, за його словами, строки зберігання у рукавах обмежені — зерно може знаходитися там до 7 місяців максимум. А бажаний період зберігання — 3-5 місяців.

Читайте також: В Україні пенсіонери можуть отримати допомогу від ООН



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: