НОВИНИ

Ціни на пшеницю різко впали

19.11.2021 11:03
97_main

З початку місяця на світових біржах спостерігалося бурхливе спекулятивне зростання цін на пшеницю, яке вчора змінилося зниженням під тиском фундаментальних чинників збільшення пропозиції, яка незабаром виросте з боку Росії, Австралії та Аргентини, та падіння попиту з боку імпортерів, що скоротили закупівлі на тлі високих цін. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

Сьогодні державні зернові агенції Єгипту (GASC) та Алжиру (ОАІС) проведуть чергові тендери, які продемонструють готовність імпортерів до активізації закупівель за високими цінами.

Зменшення обсягів експорту пшениці з ЄС також тисне на ціни, попри падіння курсу євро відносно долара до 1,13 $/€.

За даними Єврокомісії, експорт пшениці з ЄС минулого тижня впав до найнижчого в сезоні рівня – 27,7 тис т, а загалом у сезоні склав 10 млн т, що лише на 8% випереджає торішні темпи. Хоча за прогнозом USDA у 2021/22 МР ЄС збільшить експорт пшениці у порівнянні з попереднім сезоном з 29,7 до 36,5 млн т.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю на паризькій Euronext вчора впали на 5,75 €/т до 289 €/т, проте внаслідок зниження курсу євро доларова ціна впала до 326,4 $/т, що вже на 20 $/т нижче, ніж вартість чорноморських ф’ючерсів.

Грудневі ф’ючерси на чорноморську пшеницю на чиказькій СВОТ під тиском падіння цін на європейську пшеницю, яка є основним конкурентом на ринках збуту, вчора опустилися на 5,25 $/т до 346,75 $/т.

У США ціни на пшеницю опускаються слідом за сусідніми ринками сої та кукурудзи, а також на тлі покращення стану посівів озимини.

В’єтнам скасував з 1 грудня імпортний тариф на пшеницю з США, що дозволить активізувати поставки. У попередньому сезоні В’єтнам імпортував лише 4 млн т пшениці, зокрема 0,5 млн т з США.

Грудневі ф’ючерси у США впали:

на 5,88 $/т до 297,7 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,

на 5,6 $/т до 301,6 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,

на 4,26 $/т до 372,9 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

Наразі варто спостерігати за цінами на кукурудзу, які під тиском значної світової пропозиції та низьких цін попиту з боку імпортерів можуть обвалитися, що відповідно вплине на пшеничні котирування.

Читайте також: Стало відомо, вирощування якої культури дає прибуток $3700/га.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: