ВАЖЛИВО

Ціни на пшеницю нового врожаю зросли

15.04.2021 17:41
286

Ринок американської пшениці нового врожаю вчора продовжив активно рости – за торгову сесію вересневий контракт додав 17 центів/буш. Про це повідомляє Телеграм-канал Barva Invest, пише agronews.ua.

Погодний фактор США набирає обертів – по-перше, у регіонах вирощування озимої пшениці фіксуються низькі середньодобові температури і прогнозуються заморозки, які можуть негативно вплинути на потенціал врожайності, по-друге, дає приводи для занепокоєння посилення посухи, яка спостерігається останні кілька тижнів.

Аналогічна ситуація спостерігалася і на біржі Euronext – вересневий контракт зріс за вчорашню торгову сесію на 4 євро/т і знову ж таки основним фактором підтримки стали погодні новини – Франція, яка і так постраждала від заморозків, може залишитися без опадів аж до 22 квітня.

У Німеччині синоптики обіцяють до кінця місяця лише незначні дощі, які суттєвим чином не зможуть покращити ситуацію із дефіцитом вологи. Не залишилася осторонь і причорноморська пшениця нового врожаю та впродовж торгової сесії вчора активно роста. Що стосується старого врожаю, то ринок продовжує залишатися малоактивним і слабо реагує на ріст цін на новий врожай.

Вересневий контракт пшениці на Чикаго (ZWU21) – 6.52 $/бу
Вересневий контракт пшениці на MATIF (MLU21) – 204.75 €/т
Вересневий контракт пшениці Black Sea (KFU21) – 248.75 $/т
Спот Одеса (СРТ 11,5%) – 230.00 $/т.

Нагадаємо, що оприлюднено оновлений прогноз світового виробництва пшениці – звіт USDA.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: