ВАЖЛИВО

Стало відомо, чому знову дорожчає полуниця

15.06.2021 10:32
816_depositphotos_64037377_l_2015

Ціна на полуницю знову зросла, фермери жаліються на дощову погоду. Про це повідомляє СТЕНА, пише agronews.ua.

Продавці пояснюють, що ціна на полуницю висока через те, що дуже багато дощів, через що полуниця не встигає дозрівати і починає псуватися. Також були заморозки і випадав град, який також призвів до втрат ягоди. За словами фермерів, дощі знищили майже 70% врожаю полуниці, тому сподіватися на низьку ціну годі й говорити.

“У цьому році ми продавали узбецьку ягоду, в той час, як в інші роки вже була наша Всім хочеться, щоб полуниця подешевшала, можливо в інших регіонах, де дощі не були такі нищівні, ситуація буде іншою. Кілька днів тому, 10 червня, на Херсонщині, робоча ціна полуниці коливалася в межах 25-30 грн за кілограм”, – розповідають продавці.

Але в інших регіонах ціни в два-три рази дорожче.

У Дніпропетровській області полуниця коштує 65 грн за кілограм, в Києві 60 грн, а у Львові ціна в роздріб тримається на 70-75 грн за кілограм.

Незважаючи на дощі і негоду в Україні дозріває і інша ягода. Уже набирає обертів продаж черешні, а незабаром повинні з’явитися абрикоси. В Україні кілька років поспіль як почали вирощувати лохину, яка користується попитом на Близькому Сході. Інтерес до української ягоди зростає з 2016 року як на внутрішньому ринку, так і в країнах ЄС.

Нагадємо, що на Одещині вже продають кавуни.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: