НОВИНИ

Ціни на овочі з борщового набору неочікувано змінилися

10.08.2021 11:34
борщ

В Україні нарешті хоч на щось почала падати ціна. У зв’язку з поліпшенням погодних умов став дешевшати борщовий набір. Поки таку відрадну для покупців тенденцію демонструють лише два овочі – буряк і морква. Але є надія, що й решта української городини, таки, почне дешевшати. Про це повідомляє biz.today.ua, пише agronews.ua.

Дощі на більшості території країни припинились, і фермери нарешті можуть спокійно збирати те, що вродило на полі. Наслідком цього стало ритмічне постачання овочів у торгову мережу, а відтак зниження ціни на коренеплоди – буряк і моркву, що входять до борщового набору.

Таким чином вже на цьому тижні фермери дають у торгову мережу буряк по 4-6 гривень за кілограм. Це – на 25% дешевше, ніж було на минулому тижні. Водночас, за кіло моркви, що йде у продаж оптовими партіями, фермери правлять 4,5-8 гривень. Це дешевше ціни минулого тижня відразу на 29%.

Експерти аграрного ринку кажуть, що таке різке здешевшання овочів борщового набору обумовлене сезоном: коли, як не зараз? Крім того, зараз на ринку попит на цю продукцію доволі стриманий. Отже обсяг роздрібних продаж невисокий.

Та й оптовики беруть городину невеликими партіями – аби не залежувалась на полицях і завжди була свіжа.

Але, попри таке зниження попиту на цю продукцію, фермерам все-таки вдається продавати буряк у середньому на чверть дорожче, ніж він коштував на цю пору рівно рік тому. А от виробникам моркви так не пощастило. Їхній овоч цьогоріч продається на 18% дешевше, ніж торік.

Нагадаємо, що оприлюднено ціни на новий врожай картоплі в Україні.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: