АНАЛІТИКА

Ціни на огірки зросли вдвічі

14.11.2022 06:55
ogurczы-scaled

В Україні сповільнилося зростання цін на огірки через збільшення імпорту.  Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Як зауважують аналітики проекту, останнім часом пропозиція місцевої продукції значно зменшилась, а тривале зростання цін на огірки на українському ринку призвело до суттєвого збільшення імпортних поставок.

Така ситуація викликала зниження вартості вищезгаданого продукту на українському ринку.

Тим часом ціна на місцевий огірок в Україні за тиждень практично не змінилася і, як і раніше, озвучується виробниками в межах 75-80 грн/кг.

При цьому продажі на цей час ведуть поодинокі комбінати, які відвантажують цю продукцію дрібними партіями й лише за укладеними раніше договорами. У вільний продаж огірок з місцевих тепличних комбінатів на сьогодні вже практично не надходить.

Основну пропозицію у сегменті тепличного огірка на сьогодні складає імпортна продукція. При цьому відпускні ціни в даному сегменті дещо нижчі, ніж на місцеву продукцію.

Так, сьогодні імпортні огірки надходять у продаж по 65-75 грн/кг.

Аналітики зауважують, що цього тижня, окрім турецьких та румунських огірків, на українському ринку з’явилися й іспанські.

При цьому, цього сезону українським тепличним комбінатам вдається вести реалізацію огірків у середньому в 1,8 раза дорожче, ніж роком раніше. Імпортні огірки за рік подорожчали в середньому у 1,9 раза.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: