Наприкінці літа ціни на яловичину, а саме ребра та гуляш, зросли від початку літа на 0,6 – 0,9%. Про це повідомляє 24 Канал, пише agronews.ua.
- Ребра та гуляш коштують 160,48 гривні та 245,16 гривні за кілограм.
- Ціни на тушку курячу становлять 78,80 гривні за кілограм, а філе – 148,27 гривні.
- Курячі гомілки та стегна здешевшали на 5,8 – 9,7% – до 74,95 гривні та 100,45 гривні відповідно.
“У серпні порівняно з 1 червня відбулося прогнозоване науковцями Інституту аграрної економіки незначне здорожчання окремих видів свинини. Так, свинячі ребра, підчеревина, ошийок, лопатка додали в ціні. Водночас свиняча грудинка та сало солене стали дешевшими”, – зазначила Наталія Копитець.
Свинячі ребра, підчеревина, ошийок та лопатка подорожчали від 0,8% до 2,4%.А свиняча грудинка та сало солене стали дешевшими на 6,0% і 6,9%.
Як прогнозують науковців Інституту аграрної економіки, ціни на м’ясо залишаться майже такими, як були у серпні. А от у жовтні – листопаді через зростання виробничих витрат: здорожчання кормів, пального та електроенергії, – можливе підвищення цін на м’ясо до 5%.