У травні споживчі ціни зросли на 0,5 % проти 0,2 % у квітні, а на продукти харчування– на 0,9 % та 0,3 % відповідно. Про це повідомляє пресслужба Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Серед інших продуктів харчування відчутно зросли споживчі ціни на м’ясо та м’ясопродукти – на 1,7 %, рибу та продукти з риби – на 0,6 %, сир і м’який сир – на 0,6 %.
“Загалом динаміка споживчих цін свідчить про посилення сезонних тенденцій на ринку продуктів харчування, а зростання цін на овочі та фрукти відбулося за рахунок надходження перших ягід та ранніх овочів. В наступні місяці можна очікувати сповільнення зростання цін на ці групи товарів, а по найбільш масових продуктах – зниження споживчих цін”, – зазначив директор Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, академік НААН Юрій Лупенко.