НОВИНИ

Ціни на лохину рекордно упали

11.07.2022 11:05
shutterstock_1535607629

Гарні новини для любителів лохини і не дуже гарні для її виробників: ягода стрімко дешевшає. Минулого року власники плантацій лохини скаржились на зниження цін на внутрішньому ринку. Тоді малина стала дорожчою за лохину. Цього ж року ціни на ягоду ще нижчі ніж торік, повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Наразі почався активний сезон реалізації лохини в Україні, тому зниження цін стало ще більш помітним.

“Лише з кінця минулого робочого тижня лохина в українських господарствах подешевшала в середньому на 22%. Сьогодні основні продажі цієї ягоди ведуть по 210-280 грн/кг ($7,18-9,57/кг), тоді як ще тижнем раніше садівники не згодні були вести відвантаження лохини дешевше 280 грн/кг ($9,57/кг)”, – зазначають аналітики порталу EastFruit.

Є кілька факторів, що сприяють зменшенню вартості лохини. По-перше, почався активний збір ягоди на плантаціях у західних регіонах країни. По-друге, зросла пропозиція сезонних фруктів та ягід і в покупців є багато альтернатив.

“Сьогодні лохина в Україні вже коштує в середньому на 20% дешевше, ніж за аналогічний минулорічний період. При цьому виробники не виключають, що змушені будуть і надалі поступатися ціною, оскільки пропозиція лохини з місцевих господарств з кожним днем ​​продовжує зростати”, – повідомляють аналітики.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: