ВАЖЛИВО

Ціни на кукурудзу зросли

30.06.2021 07:02
kukuruza

Погіршення стану посівів кукурудзи у США та подальше зниження прогнозів виробництва зернової в Бразилії знову розвернули догори котирування на кукурудзу на біржі в Чикаго. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

В понеділок липневі ф’ючерси виросли одразу на 6,3% до 265,7 $/т, а грудневі – на 5,2% до 215,3 $/т на прогнозах повернення спеки в райони Рівнин та на захід кукурудзяного поясу США. Проте трейдери почали фіксувати прибутки на тлі стрімкого спекулятивного зростання, що дещо знизило котирування наприкінці сесії.

Вихідними гарні опади пройшли по всьому кукурудзяному поясі США та навіть в окремих районах Рівнин, проте прогнози погоди залишилися основними драйверами цін.

Експерти USDA різко знизили прогноз врожаю кукурудзи для Бразилії на 11 млн т до 94 млн т, що поступається оптимістичнішим оцінкам місцевих аналітиків та буде найгіршим показником з 2017/18 МР.

Водночас для США прогноз врожаю кукурудзи у 2021/22 МР підвищили на 2 млн т до рекордних 116 млн т завдяки подальшому розширенню площ сівби на тлі високих цін на зернову.

Експорт кукурудзи з США за тиждень зменшився на 76% до 1 млн т, що не змогло підтримати ринок. Загалом в сезоні експорт кукурудзи з США склав 56,82 млн т, і щоб вийти на прогнозовані USDA 72,4 млн т потрібно щотижня відвантажувати 1,7 млн т, що майже не реально на тлі падіння попиту на кукурудзу, викликаного заміщенням її дешевшою фуражною пшеницею.

За даними звіту про стан посівів, оприлюдненого після завершення торгів, кількість посівів кукурудзи в доброму або відмінному стані за тиждень зменшилася на 1% до 64% навіть попри тижня дощів в основних регіонах її вирощування.

Слідом за Чикаго жовтневі ф’ючерси на чорноморську кукурудзу подорожчали на 2,1% до 242 $/т.

В Україні погода сприяє формуванню врожаю кукурудзи. Протягом тижня йтимуть опади, які на тлі помірних температур ще покращать стан посівів.

На біржі Euronext листопадові ф’ючерси на кукурудзу вчора вперше після виходу червневого звіту USDA виросли на 1 €/т до 196,5 €/т або 234 $/т, хоча за цей період вони впали майже на 9,3%.

У новому звіті Єврокомісія підвищила прогноз врожаю кукурудзи в ЄС у 2021/22 МР до 70,6 млн т, тоді як USDA оцінює його у 66,7 млн т.

Нагадаємо, яку рибу їдять українці та вирощують українські аквафермери.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: