АНАЛІТИКА

Ціни на кукурудзу та пшеницю різко зросли

14.07.2021 07:32
879

Вперше з початку місяця котирування пшениці показали зростання. Підтримку цінам дав звіт USDA, в якому було знижено оцінку виробництва у новому сезоні. Ринок кукурудзи також відреагував на звіт WASDE зростанням. Про це повідомляє Телеграм-канал Barva Invest, пише agronews.ua.

Вересневий ф‘ючерс Чикаго зріс на 0.25 $/бу, ф‘ючерс на європейську пшеницю прореагував не так інтенсивно і показав зростання на 1.75 €/т, ціна на чорноморську пшеницю зросла на 6.25 $/т. Основне зниження торкнулось США і Канади, де цього сезону в основних регіонах вирощування пшениці спостерігалась аномальна посуха. Також було знижено оцінку виробництва в Росії на 1 млн т, в той час як прогноз нового урожаю в Європі зріс до 138 млн т, а в Австралії до 28.5 млн т.

Імпортери продовжують демонструвати активний попит. Філіппіни та Тайвань мають намір закупити 200 тис. т та 55 тис. т пшениці відповідно. Український ринок залишається малоактивним.

Ринок відреагував на вчорашній звіт WASDE зростанням. Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на 0.16 $/бу, а на чорноморську на 3.75 $/т. Факторами підтримки цін виступили зниження перехідних запасів в США та очікуване зменшення оцінки виробництва в Бразилії до 93.5 млн т. Суттєвих змін оцінок нового урожаю та експорту не відбулось, тому ринок продовжить активно реагувати на погодні новини та слідкуватиме за динамікою експорту.

Стан посівів американської кукурудзи за минулий тиждень покращився на 1% і склав 65% в хорошому стані. Український ринок на фоні сповільнення експорту залишається мало ліквідним.

Нагадаємо, що ціни на яблука різко впали.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: