НОВИНИ

Ціни на цибулю вкотре побили рекорд

04.03.2023 09:36
322

На ринку України зберігається тенденція зростання і без того вже рекордних цін на ріпчасту цибулю, обумовлена скороченням запасів цієї продукції в місцевих господарствах і стабільно високим попитом в даному сегменті, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, відпускні ціни на ріпчасту цибулю сьогодні вже озвучуються в межах 42-47 грн/кг ($1,15-1,29/кг), що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше.

Як зазначають експерти проєкту, попит оптових компаній на цибулю, як і раніше, залишається досить високим, що дає змогу виробникам переглядати ціну на свою продукцію в бік підвищення. Також підтримку цінам надає скорочення пропозиції на ринку, зважаючи на те, що багато великих господарств уже фактично завершили продажі ріпчастої цибулі.

Необхідно зазначити, що наразі ціна на цибулю в Україні в середньому вже в 4 рази вища, ніж у перший тиждень березня 2022 року, і є рекордним показником за всю історію незалежності. Водночас учасники ринку не відкидають, що тенденція до подорожчання на цю продукцію збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю прискорюватимуться в міру скорочення запасів у сховищах українських господарств.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: