«Індекс продовольчих цін, який відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, що продаються у всьому світі, у вересні становив у середньому 121,5 пункту порівняно зі 121,4 пункту в серпні. Таким чином індекс на 10,7% нижче свого минулорічного значення і на 24% нижче свого історичного максимуму, досягнутого в березні 2022 року», — йдеться у звіті.
Індекс цін на цукор зріс на 9,8% порівняно з серпнем, досягнувши найвищого рівня з листопада 2010 року на тлі зростаючого занепокоєння з приводу погіршення світової пропозиції в майбутньому сезоні.
«Ранні прогнози вказують на зниження виробництва у ключових виробників — Таїланді та Індії. Це пов’язано з переважаючим явищем Ель-Ніньйо. Великий урожай, який зараз збирають у Бразилії, на тлі сприятливих погодних умов обмежив щомісячне зростання світових цін на цукор», — зазначили у FAO.