НОВИНИ

Ціни на борошно активно зростають

15.03.2022 09:00
ya-15107

Труднощі з придбанням пшениці та зростання попиту призвели до збільшення цін на борошно в Україні. Про це повідомляє АПК-Інформ, пише agronews.ua.

Більшість борошномельних компаній в Україні продовжують працювати. Водночас деякі з них збільшили відпускні ціни на пшеничне борошно.

Поряд із труднощами з закупівлею сировини, підтримка цінової ситуації також була посилена попитом на цей тип готового продукту з боку як хлібопекарських підприємств на тлі традиційного збільшення споживання хліба в країні у критичний період, так і роздрібних мереж через бажання населення сформувати запаси харчових продуктів через невизначеність щодо тривалості воєнних дій. 

Додаткову підтримку цінам надали девальвація курсу національної валюти, збільшення витрат на енергоносії, дефіцит палива в країні, а також необхідність компенсації витрат підприємств на гуманітарну допомогу, яка надається.

Отже, станом на 11 березня ціни пропозиції на пшеничне борошно вищого та 1-го сорту в основному озвучувалися в діапазоні 12400-13300 грн/т і 12000-12900 грн/т EXW, що на 200-300 грн/т перевищує показники довоєнного періоду.

Однак варто зазначити, що деякі переробники продовжували водночас реалізовувати продукти за колишніми цінами.

Читайте також: Названо регіон, де суттєво збільшать посівні площі.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: