НОВИНИ

Ціна пальмової олії оновила рекордний мінімум

03.06.2023 11:16
138

Вартість пальмової олії опустилася до мінімуму з листопада 2022 року на тлі високої пропозиції та зниження попиту на продукт, зазначає Trading Economics, пише agronews.ua.

Серпневі ф’ючерси на Малайзійській біржі в середу знизилися в ціні майже на 6%, до 3205 рінггітів ($694) за тонну. Протягом сесії котирування опускалися до 3196 рінггітів за тонну. Пальмова олія дешевшає вже третій місяць поспіль.

Тиск на ціни надають у тому числі слабкі дані з Китаю, де вже два місяці знижується активність у промисловому секторі.

Малайзія, за оцінками, у квітні наростила виробництво пальмової олії на 20-30%, але у травні дещо скоротила експорт. Тим часом різке зростання випуску продукту в Індонезії, як очікується, призведе до надлишку товару.

У свою чергу, Ель-Ніньйо (природний феномен, що сильно впливає на клімат у низці світових регіонів), швидше за все, не вплине цього року на виробництво пальмової олії в країнах Південно-Східної Азії, хоча ризики щодо наступного року зберігаються.

Індонезія і Малайзія — найбільші у світі виробники пальмової олії, яка використовується в харчовій промисловості та виробництві біопалива.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: