ВАЖЛИВО

Ціна на гречку зросла до 100 грн

30.09.2021 10:32
newsbel.by-26.04.2020-gN0KfLnxFXQ058In7NC7CqOUOAXSaSno

Улюблена крупа українців знову значно зросла в ціні. Тепер у супермаркетах за пачку гречки просять віддати по 97 гривень з ваших гаманців. У чому причина, і які можуть бути наслідки. Про це повідомляє Факти ICTV , пише agronews.ua.

Українські супермаркети ніби змагаються, у кого гречка дорожче, і 40 гривень це тільки мінімум, за який можна придбати крупу. У деяких супермаркетах є кілограмові упаковки за 97 гривень.

Киянин Олексій заробляє добре, проте таке подорожчання для їхньої родини відчутне. Він зазначив, що краще купити вже того ж рису, але не гречку за 45 гривень.

У Мінстаті кажуть, що за рік вона подорожчала на 14%, і однією з причин цьому називають неврожай. Була сильна спека, тому частина зерна порожня.

Якщо раніше з одного гектара збирали близько 2 тонн зерна, то зараз в два рази менше, і фермери починають переходити на інші культури.

Також, звичайно ж, пандемія прискорила зростання цін, і не тільки на гречку, але абсолютно на все – від логістики до енергоносіями.

Експерт зазначає, що на жаль, до кінця року належить побачити ще одне підвищення цін на хліб і макаронні вироби.

Представники Міністерства економіки відзначають, що якщо так продовжиться і далі, доведеться збивати ціни на рахунок імпорту продукту з Казахстану. Головне не перегнути, так як фермери можуть в момент остаточно відмовитися від її виробництва.

Нагадаємо, що Оприлюднено оновлені ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 17
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: