ВАЖЛИВО

Ціна кукурудзи і пшениці суттєво зросте

03.01.2022 08:00
kukuruzy-pshenicy_0-623x370

У новому році очікується ріст цін як на кукурудзу, так і на пшеницю. Таку думку висловив директор аграрного напрямку «УДГ Трейдинг» Михайло Тимощук повідомляє Latifundist.com, пише agronews.ua.

«Найімовірніше, на ринок будуть впливати кількість і якість врожаю, зокрема кукурудзи в Америці, квотування й можлива заборона експорту зерна з Росії та загальний світовий попит на продовольчу кукурудзу та пшеницю. Також сюди можна додати глобальну геополітичну ситуацію», — каже Михайло Тимощук.

Коментуючи прогнози ціноутворення на зерновому ринку, менеджерка з розвитку бізнесу Maxigrain Олена Нероба, зазначила, що ситуація з цінами вийде на плато. Якщо пшениця зараз виглядає в очах імпортерів доволі привабливою, то на кукурудзу наразі попит мінімальний.

«‎Кукурудза зараз нікому не потрібна, попиту на неї немає. По пшениці пропозиція є — наприклад, Австралія виходить на ринок із рекордним урожаєм і Аргентина також не відстає. У більш довгостроковій перспективі ключову роль будуть відігравати баланс попиту та пропозиції і зменшення інфляції», — прокоментувала Олена Нероба.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: