НОВИНИ

Cтартапи шукають нові способи створення желатину

18.05.2021 18:00
coctel_con_gomias_boo

Технологічна компанія PB Leiner нещодавно представила інноваційний текстуруючий і стабілізуючий розчин Textura Tempo для сумішей і заморожених харчових продуктів, кондитерських та хлібобулочних виробів. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися для кремів, начинок, замороженої випічки та решти термочутливих продуктів.

Інгредієнт можна легко змішати з іншими дрібними порошками, тому його рекомендують додавати і до кондитерських сумішей.

«Ставлення споживачів до желатину було дуже позитивним, тоді як до деяких гідроколоїдів (полісахариди і протеїни, які загущують і гелюють водні розчини –  Прим. Ред.) – навпаки. Наприклад, карагенан за останні пару років отримав погану репутацію», – говорить Сінді Декейзер, менеджер з глобальної бізнес-аналітики в PB Leiner.

З урахуванням сучасних тенденцій фахівці з харчових продуктів починають досліджувати більш стійкі шляхи виробництва желатину.

“Деякі компанії використовують для цього біореактори”, – уточнює Сейсун.

Хоча екстракти морських водоростей, такі як агар, альгінати і карагенан, протягом деякого часу розглядалися як достатня альтернатива для ринку.

«Насправді, технологія культивування клітин на кілька років відірвана від комерційних продуктів, але желатин нетваринного походження з такими ж функціональними можливостями і властивостями був би благом для галузі», – додає Сейсун.

Минулого місяця одна з таких компаній – Jellatech – зібрала $2 млн в рамках попереднього раунду фінансування для клітинного желатину. Його використовуватимуть в мармеладних цукерках, тортах і морозиві.

Нагадаємо, що українська агрокомпанія представила часниковий продукт в Дубай.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: