АГРО-БЛОГ

Convex International створює елеватори під ключ та залучає фінансування

19.08.2020 10:22
20200313111836-5657

Компанія Convex International розпочала свою активну роботу в Україні у 2016 році. За чотири роки вони встигли реалізувати сховища сукупною місткістю більш 500 тис. тонн зберігання. Материнська структура компанії розташована в Кельні (Німеччина), представництва працюють в багатьох країнах Європи.  Голова представництва Convex International в Україні Іван Дралюк розповів на що варто звернути увагу при будівництві елеватора, та чому так важливо підходити до реалізації проекту комплексно. 

“Компанія Convex керує будівництвом ще з перших етапів: від створення технічного завдання і контролю субпідрядників”

Важливим етапом будівництва елеватору є розробка технічного завдання, а саме –  визначення основних потреб замовника. Цей процес потребує певного досвіду не лише в будівництві, а й у підборі необхідного обладнання. Від правильно підібраної техніки залежить ефективність, простота експлуатації, продуктивність і економічні показники елеватора. 

На основі технічного завдання починають працювати проєктанти, а після них — будівельники й монтажники обладнання. Кожен з етапів потребує постійного контролю, бо багато труднощів виникає через помилки саме під час будівництва та монтажу. Тож потрібно, щоб хтось контролював ці процеси й узгоджував роботу субпідрядників. 

Саме це пропонує компанія Convex International, яка спеціалізується на впровадженні інноваційних рішень у сільськогосподарській галузі. 

“Компетентний підбір обладнання – більше ніж половина успіху”

Компанія Convex International відома всьому світу своєю реалізацією проектів про “принципу Lego” – тобто комплексність і точним підбором всіх необхідних складовим. 

Комплексність підходу до будівництва елеваторів полягає в тому, що компанія готова виконувати проєкти під ключ, куди входить не лише розробка технічного завдання, проєктування, будівництво й монтаж обладнання, а й пошук і підбір обладнання, приймання, контроль якості, очисних систем, систем аспірації і систем автоматичного керування. Компанія Convex International співпрацює з більшістю відомих європейських брендів, таких як Symaga, Simeza, Petkus, Obial й інші. Крім того, в Україні компанія ексклюзивно представляє французького виробника очисного обладнання CFCAI, очисних машин LAW і сушильних комплексів Marot. 

“Convex International створює елеватори з найвищими показниками енергоефективності” 

Як уже зазначалося вище, для кожного елеватора обладнання підбирається індивідуально, ще на етапі створення технічного завдання. На це впливає кілька чинників, і в першу чергу — розрахункова потреба в продуктивності та якості. Зазвичай ці аспекти беруть до уваги всі інжинірингові компанії. Проте існує ще й економічний бік процесу, що безпосередньо впливає на собівартість виробничих процесів. Тому Convex виконує підбір обладнання ще й з урахуванням його потреб в енергії, щоб на етапі формування технічного завдання можна було мінімізувати експлуатаційні витрати, скоротити вартість будівельно-монтажних робіт і зменшити споживання ресурсів у майбутньому. Як яскравий приклад можна згадати елеватор у Вендичанах, який витрачає близько 1,1 м. газу на тонну зберігання. Для ринку Україну це, мабуть, найнижчий показник витрат енергоресурсів. 

“Мінімалізація пилу на елеваторі продовжує термін служби всього обладнання

Компанія Convex International багато уваги приділяє зменшенню викидів пилу внаслідок застосування сучасних систем аспірації. Це важливо не лише для того, щоб розв’язати екологічні питання, а й для того, щоб покращити безпеку персоналу, культуру виробництва й термін служби всього обладнання. Пил — це небезпека виникнення пожеж, а в певних умовах може спричиняти руйнівні вибухи. Крім того, у складі пилу є значна кількість плісняви, яка за певних умов здатна серйозно пошкодити зерно або збільшити вартість зберігання в результаті додаткових захисних заходів. 

На кожному етапі роботи із зерном на елеваторі, починаючи від приймання зерна і закінчуючи його відвантаженням, всюди відбувається значне виділення пилу. Особливо це спостерігається під час попереднього й первинного очищення, а також під час сушіння, коли крізь зерно продувається значна кількість повітря. Тож ці процеси взагалі неможливо виконувати без якісного видалення пилу, бо нормальна робота людей і машин не буде забезпечуватись належним чином. 

“Унікальна “опція” компанії Convex International – залучення фінансування”

До специфіки компанії Convex International слід залічити надання фінансових інструментів, які допомагають одразу створити ефективне підприємство, не розтягуючи реалізацію проєкту на довгі роки. Кошти залучаються за підтримки німецьких банків, під низькі відсоткові ставки. Для великих компаній терміни кредитування можуть становити до 10 років. Менші підприємства теж можуть розраховувати на привабливі умови, однак на менший термін — кредит потрібно буде повернути за 5 років. Однак і в цьому разі клієнт отримує можливість побудувати елеватор і розраховуватись вуже після того, як об’єкт почав працювати й приносити дохід. 

Є низка успішно реалізованих проєктів по будівництву елеваторів, для яких компанія Convex International GmbH  залучила фінансування. Серед них переможець в номінації “Інноваційний елеватор 2020” – “Вапнярка” ГК “Епіцентр К”. Також компанія має партнерські відносини з “Сварог” і “Вітагро” (Vitagro), і багатьма іншими українськими аграрними холдингами. Нині компанія будує елеватори і для олійноекстракційних заводів (в Потоках закінчують першу чергу, ще один — у Дніпропетровській області Ristone Holdings). 

Довідка: “Convex International GmbH” – міжнародна компанія, що спеціалізується на розробці і впровадженні інноваційних рішень в агропромисловий комплекс. Працює з 2007 року. Головний офіс знаходиться в м Кельн (Німеччина). Контактна інформація українського представництва: Київ, вул. Павловська, 29; ел. пошта: [email protected]


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: