ВАЖЛИВО

Convex International створює в Україні елеватори з космічними показниками

09.03.2020 09:03
67208105_694749740996212_8012121058142322688_o

Інноваційні комплекси для зберігання і перероблення продуктів рослинництва в Україні поки у великому дефіциті. Інфраструктури для зберігання і перероблення не вистачає, а врожайність аграріїв стрімко зростає. Ці фактори і посприяли входженню німецької компанії CONVEX INTERNATIONAL в Україну. Про це повідомляє business.ua.

У 2017 році, компанія, серед співвласників якої українець Іван Дралюк, зайшла на український ринок, а уже через 2 роки почала встановлювати галузеві рекорди. Зокрема, елеватор, побудований для “Епіцентру-К” має, за оцінками експертів, найнижчі в Україні показники витрат: газу — 1,1 куб.м на 1 тонно-відсоток, електроенергії — 0,6 кВт на 1 тонно-відсоток. Це забезпечило перше місце в конкурсі “Елеватор 2019 року”.

Іван Дралюк: “Навіть найскладніший елеватор або комбікормовий завод збирається, як конструктор Lego”

Завдання сучасного елеватора полягає не лише у зберіганні та обробці, але і в максимальному зниженні собівартості агропродукції. Для цього комплекс має безперебійно працювати в режимі 24/7.

Тому фахівці Convex, проектуючи елеватор, обрали найкращі рішення по кожній окремо взятій групі обладнання: транспорт, силоси, зерносушарки, очисні машини. Це дозволило їхнім елеваторам вийти на еталонний 1,1 куб.м газу завдяки оптимальній логістиці та виробництву, мінімізації експлуатаційних витрат та енергоефективності.

Іван Дралюк стверджує, що навіть найскладніший елеватор або комбікормовий завод збирається, як конструктор Lego:

“Те, що ми можемо скласти такий конструктор, — наша основна перевага. В світі безліч виробників чудового обладнання, але самостійно ніхто з них не може від “А” до “Я” зробити великий проект під конкретне місце при збереженні прийнятних цінових характеристик” – зазначає керуючий партнер Convex Іван Дралюк.

Іншим важливим моментом є високі відсоткові ставки в українських банках. Через них українські клієнти Convex воліють працювати безпосередньо з німецькими банками, які дають кредити під 4,5%, а залежності від позичальника може бути й до 2%. У нашому випадку “Епіцентр-К” мав пустий майданчик, коли звернувся до Convex. Втім під такий великий об’єкт почати погашати кредит одразу важко навіть для великого бізнесу. Тому Convex запропонувала “Епіцентру” внести перший платіж уже після введення елеватора в експлуатацію. Таким чином клієнт може почати виплачувати кошти, коли об’єкт вже працює та приносить гроші. Це робить бізнес-модель Convex найуспішнішою у своїй ніш в Україні.

Однак, компанія воліє працювати не лише з гігантами ринку, але і з невеликими підприємствами. Зі слів Івана Дралюка, його компанія пропонує мінімальну кредитну лінію розміром €50 тис, що може стати в нагоді для невеликого сімейного агробізнесу. Таким чином, Convex стимулює фермерські господарства та допомагає агропромисловості України органічно зростати, даючи усім гравцям ринку необхідну допомогу та передовий європейський досвід.

Довідка: Convex International створена у 2007 р. Компанія будує елеватори та переробні комплекси як “під ключ”, так і під експортне фінансування в Білорусі, Казахстані, Росії, а з 2017 року в Україні. Серед українських клієнтів: Епіцентр-К, Сварог, Пан Курчак, Vitagro, та ін. Найближчим часом компанія планує фокусуватись на високотехнологічних комбікормових заводах.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: