НОВИНИ

Затверджено правила виробництва органічної продукції рослинного походження

01.09.2016 09:23

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового, затвердження даних правил прискорить якісний ріст галузі виробництва органічної сільськогосподарської продукції.

«Звичайно підтримка цієї постанови сприятиме більш ефективному розвитку ринку і у свою чергу дасть можливість якісно сертифікувати органічну українську продукцію з метою її проникнення на Європейські та інші ринки», – сказав Міністр.

На його думку органічне виробництво в Україні сьогодні має надзвичайні перспективи для розвитку. Міністр зазначив, що у переліку детальних правил виробництва органічної продукції рослинного походження встановлено загальні вимоги щодо сівозмін, обробітку грунту, відбору насінно-садівного матеріалу удобрення сільськогосподарських культур, засобів захисту рослин, вирощування грибів, тощо. 

В цілому ж прийняття постанови дозволить збільшити обсяги виробництва конкурентоспроможної аграрної продукції, прискорити наповнення внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, що сприятиме здоровому способу життя громадян.

За матеріалами: Прес-служба  МінАПК

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: