НОВИНИ

Яку каву п’ють українці

27.08.2016 10:32

“Попит на каву в Україні практично не змінюється з плином часу. Через непростого економічного і фінансового становища споживачі все ж стали менше витрачати на покупку цього напою, а також відвідування ресторанів, кав’ярень та інших закладів громадського харчування. Проте, подібна тенденція істотним ніяк не відбилася на показниках ємності ринку “, – говориться в дослідженні.

На першому місці за споживанням серед українців знаходиться розчинна кава. 70% всіх випитих чашок кави припадають на домашнє використання, 25% – на кафе і ресторани, а 5% – на офіси.

Практично половина всіх любителів кави в Україні купують нову упаковку напою раз на місяць, 31% – раз в 2 або 3 тижні. Частіше 1 разу на тиждень кави купують 2% українців

Роблячи вибір на користь того чи іншого сорту або марки кави, споживачі насамперед звертають увагу на смакові і цінові характеристики. При виборі кави важливими критеріями є країна-виробник та упаковка. Від того, наскільки приваблива з точки зору дизайну упаковка, може залежати фінальний вибір.

Попит на каву в Україні досить сильно залежить і від зростання цін. Найактивніше кавову продукцію купують у магазинах і супермаркетах. Лідерами за споживанням цього напою є жителі західних регіонів.

За матеріалами: Delo.ua


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: