Врожай зернових буде ще більшим – прогноз Мінагрополітики

18.08.2016 10:37

«На сьогодні, згідно із результатами, які надали департаменти агропромислового розвитку загальна цифра урожаю — у межах 61,5 млн тонн. За нашими розрахунковими даними, у підсумку Україна за результатами сезону має усі шанси отримати 63 млн тонн зерна. В цілому, станом на поточний період, намолочено 38 млн зерна в облікованій вазі, це показник на рівні минулого року» — засвідчує заступник директора департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики та продовольства України Леонід Сухомлин.

«Якщо говорити у розрізі культур, то приблизно 1 млн тонн ми втратили на зернових культурах, у зв’язку зі скороченням посівних площ та несприятливими погодними умовами, але підвищення показників урожайності змогли компенсувати  втрати. Загальний об’єм урожаю буде сформовано після збирання кукурудзи на зерно», — додав Сухомлин.

За його словами, згідно з очікуваннями Мінагрополітики, урожайність цієї культури буде дещо вищою за минулорічні показники, що дасть змогу сформувати прийнятний урожай.

За матеріалами: Агравері.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: