НОВИНИ

В Україні з’явилася електронна система обліку зерна

19.08.2016 15:40

Впровадження системи проводилось з лютого по липень 2016 року за власні гроші підприємств — без залучення державних коштів на повну уніфікацію обліку.

«Пілотний етап тестування системи завершений. Зараз вже 100% агропідприємств підключені до системи обліку. На практиці це дозволяє менеджеру центрального офісу у Києві бачити рух зерна і фінансових коштів на підприємствах, що знаходяться за сотні кілометрів по всій Україні», — розповів голова Держрезерву України Вадим Мосійчук.

За його словами, встановлене нове програмне забезпечення, дає змогу контролювати в он-лайн режимі наявність та якість збереження матеріальних цінностей Держрезерву.

«Раніше щоб перевірити фактичну наявність зерна, спеціаліст Держрезерву мав їхати у відрядження. Тепер ми бачимо, і де зберігається зерно, і його кількість», — підкреслив Мосійчук.

Крім контролюючої функції, встановлення електронної системи буде сприяти відновленню довіри фермерів до державних елеваторів. Жодна машина із зерном не може заїхати до елеватору чи виїхати звідти без наявності у водія договору. При цьому вносити сторонні зміни у систему просто не можливо.

За матеріалами: Агравері.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: